Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Klimatsmart frakt

Grilla kladdkaka
över öppen eld 


Att grädda kladdkaka över öppen eld i en apelsin eller på stekhäll (vi gillar Dalums lättviktshäll) är fantastiskt! 

Förbered kladdkakssmeten hemma Ingredienser
100 g smör
110 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
0,5 tsk salt

             TILLBEHÖR:

  • Apelsiner, lika många som ni är personer.
  • Tandpetare
  • Rejäla handskar för att ta apelsinerna ifrån glöden


Gör kladdkakesmeten så här: Smält smöret långsamt och länge på medelvärme så det blir brynt. Hacka chokladen och blanda i det brynta smöret tills det blivit smält.

Vispa ägg och socker rejält pösigt med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och salt i en skål och vänd ner det i äggsmeten med en slickepott.

Häll över smör & chokladblandningen och blanda till en jämn smet.

Häll över i en bunke och ta med ut. Vi mixade i en mixerbehållare med lock och tog med hela kannan.

Har du tänkt göra kladdkakan på en stekhäll, ta med smör till den varma stekhällen.


FÖRBEREDELSER UTOMHUS
Tänd elden och vänta på bra glöd.

Under tiden delar du apelsiner och gröper ur innehållet. Vi valde att filea innehållet och använda apelsinskivorna till serveringen; supergott!!


Tillagning över öppen eld (direkt i glöden)
Fyll apelsinhalvorna med kladdkakesmeten. Apelsinerna ska sedan gräddas i glöden.

Grädda kakorna i glöden i ca 5-10 min. Känn efter så att du får den kladdig.


Tillagning på stekhäll

Ska du tillaga på stekhäll klickar du smör på stekhällen och klickar sedan ut flera bollar kladdkakesmet.

Stek/grädda på stekhällen.

Vänd på dem efter någon minut. Då det är kladdkaka ska den vara kladdig så känn efter när du önskar ta dem från värmen.

Lägg på fat och servera. Som de är eller med Apelsin, grädde eller glass och bär.